Breaking

Tahniah Chelsea! Arsenal cuba kekalkan momentum berterusan di tangga kedua.

Semalam Crystal Palace tewas kepada Chelsea dan itu menjadi penanda kejuaraan BPL untuk musim ini yang menjadi milik Chelsea. Walaupun ternyata mereka pasukan yang dikendalikan oleh pengurus yang bongkak tetapi mereka memiliki ketahanan sewaktu mengharungi saat tertekan dengan ramai pemain utama mengalami kecederaan.

Apa pun tahniah Chelsea.

Berbalik kepada perlawanan seterusnya untuk Arsenal, jam 3 pagi esok The Gunners akan turun menentang Hull City. Ketika ini Arsenal berada di kedudukan ke 3 liga dengan kekurangan 2 perlawanan berbanding Manchester City (tangga ke 2) dan Manchester United (tangga ke 4).

Mungkin Arsene Wenger akan menurunkan kesebelasan yang berbeza kali ini. Ini peluang untuk pemain muda diberikan ruang beraksi dan menunjukkan kualiti mereka. Perlukah rotation ini? Sangat perlu untuk elakkan pemain utama alami kecederaan.

Kemuncak untuk Arsenal tahun ini adalah final FA Cup pada 30hb May nanti menentang Aston Villa. Jadi pasti Arsene Wenger tidak mahu melepaskan peluang mendakap piala tersebut buat kali kedua berturut-turut. Apatah lagi ianya satu-satunya peluang yang tinggal untuk menjulang piala :)

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.